O viata delicioasa

O viata delicioasa

Pentru ca multi dintre voi m-ati rugat sa va dezvalui reteta acestui mic dejun delicios, iar zilele acestea sunt sub influenta unei carti de dezvoltare personala pe care o recitesc si care mi se pare fabuloasa (“Think & Grow Rich” Napoleon Hill) am facut o paralela intre o mancare buna si o viata buna 🙂

Ce ingrediente ne sunt necesare:

  • oua, unt, rosii cherry, avocado, baby spanac de la un magazin din apropiere
  • branza de la Mesange Fromagerie (dupa preferinte pentru ca ai de unde alege)
  • prosecco si ulei de masline de la Limone.ro
  • fericire, dragoste, recunostinta, dorinta, determinare, perseverenta, zambete, voie buna, cunoastere, credinta…

Inainte de a va apuca de treaba, faceti o pregatire mentala: inchideti ochii, respirati adanc de 3 ori, va relaxati si VIZUALIZATI omleta asa cum va doriti sa fie…o omleta aurie, pufoasa, savuroasa, cea mai delicioasa omleta din lumea asta.  Daca credeti cu tarie lucrul acesta, “tot universul conspira” ca sa devina realitate. Dar nu va opriti aici, pentru ca doar cu vizualizarea o sa ramaneti flamanzi, nu e ca si cum apare tam nesam omleta dorita in farfuria voastra. Deschideti ochii si treceti la ACTIUNE. Faceti un plan si apucati-va de treaba:

– pasul 1 – pregatirea ustensilelor de lucru: tocator, cutit, tel, tigaie, bol…
– pasul 2 – pregatirea ingredientelor – taiati si spalati rosiile, spalati spanacul, decojiti si taiati avocado, bateti ouale, radeti/ taiati branza.
– pasul 3 – preparati omleta si salata: intr-un bol se bat ouale, se adauga sare, piper, in paralel puneti o tigaie pe foc si topiti untul, adaugati apoi ouale batute iar cand incep sa se inchege presarati branza rasa/ taiata, mai lasati putin, dupa care impaturiti omleta in 2, opriti focul, acoperiti tigaia cu un capac si o lasati sa se odihneasca, timp in care luati o gura, doua de prosecco si faceti salata.
– pasul 4 – aranjati omleta in farfurie dupa placul vostru, dar nu uitati ca si vizualul conteaza pentru ca mai intai mancam cu ochii.

Este foarte importanta energia pe care o aveti in tot acest timp: daca sunteti pozitivi, gatiti cu drag si va ganditi ca indiferent cat si ce puneti in omleta, va iesi ce trebuie, va garantez ca va fi cea mai gustoasa omleta din lumea asta. Daca insa sunteti tristi, descurajati, plini de indoieli cum ar fi: “eu nu stiu sa gatesc, daca nu e buna, daca nu pun gramajele potrivite, ce o sa zica ceilalti de omleta mea”, atunci nu va fi o omleta buna si va fi incarcata cu energie negativa care duce la arsuri la stomac sau afectiuni digestive.

Cred ca viata este ca o mancare buna: daca punem ingredinte de calitate si dozajele potrivite, vom avea o viata delicioasa.

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.